Kanári szigetek, Tenerife szállás, nyaralás, utazás
Tel: +36 30 268-2567
info@kanariszigetek.net
magyar
deutsch
english
tenerife apartman

Tenerife időjárása

 
tenerife időjárás
 
tenerife éghajlat, klíma
 

Kanári szigetek éghajlat, klíma

"Tenerife az örök tavasz szigete" - így ismerik az ide látogatók, és biztosak lehetnek benne, hogy pihenésük alatt az időjárás nem okoz számukra meglepetést.

A két legmelegebb hónap a július és az augusztus, de a hőmérő higanyszála máskor sem süllyed soha 18 fok alá, garantált a jó idő. A világon itt a legkisebb a hőmérséklet ingadozása a téli és a nyári hónapok között, és ez igaz egyetlen napot nézve is. Az óceán hőfoka ennél is kiegyensúlyozottabb, 20-22 fok körül mozog egész évben.

Ez az egyedi klíma remek kikapcsolódást nyújt a légúti betegségekben szenvedők számára is.

Tenerife időjárását és élővilágát teljes mértékben meghatározza a sziget közepén emelkedő hegyvonulat, beleértve Spanyolország legmagasabb hegycsúcsát is (Pico de Teide, 3718 m).

A Teide varázslatos fenyőerdejei, és holdbéli kősivatagjai életreszóló emléket jelentenek, s az sem ritka, hogy akár a legmelegebb nyári napon is találunk itt havat - hihetetelen látvány a fekete, forró homokból csodálni a hófedte csúcsot..

A vulkán - egyedülálló látványával - már több híres filmhez szolgált díszletként (pl.: Majmok bolygója, Csillagok háborúja).

Napozás

Mint mindenhol nagyon fontos, hogy Tenerifén is megfelelő faktorú naptejjel, napozószerrel védjük bőrünket. Legalább 30 as faktorú napolajat használjunk és 10.00-15.00 óra között csak kis időt töltsünk el a napon.
   
Időjárás.lap.hu
Kanári szigetek időjárása
Tenerife időjárás info
   
Tenerife, Kanári szigetek nyaralás, utazás
Tel: +36 30 268-2567
Kanári szigetek, Tenerife apartman , szállás