Kanári szigetek, Tenerife szállás, nyaralás, utazás
Tel: +36 30 268-2567
info@kanariszigetek.net
magyar
deutsch
english
tenerife apartman

Tenerife látnivalók

Látogasson el a fővárosba - Santa Cruzba, Puerto de la Cruz-ba, az óceánparti halászfalvakba, vagy a hegy oldalában megbújó településekre.

Béreljen autót és irány a változatos, szebbnél szebb képet nyújtó táj.

A sziget fotósok körében is közkedvelt a mesés látványosságok miatt

Costa del silencio

Costa del Silencio

Elsőként erről ejtenék pár szót, mivel ebben a kis városkában ajánljuk Önöknek az apartmant.

Costa del Silencio - a nevéből adódóan is - csendes kis üdülőváros. Azonban itt is található jó pár éjaszakai pub és étterem, melyek a Playa de las Americasi szórakozóhelyekkel ellentétben nem csak a külföldi igényeket elégítik ki, hanem helyi specialitásokat is kínálnak.

Amennyiben szeretne búvárkodni, itt ezt is megteheti. A Tenerife Dive Centre feledhetetlen élményt biztosít elérhető áron, 100 méterre az apartmantól a Club Marino szállodában.

Costa del Silencio város az évek során egybeépült Las Galletas falucskával, ahol javarészt helyi lakosok élnek. Itt is számos kis étkezde és étterem található, kitűnő helyi ételekkel. Feledhetetlen élmény nyújt a sapnyol kis falu sétálóutcáján elfogyasztani egy finom reggelit, ebédet, vagy fagyizni a hosszú tegerparti sétányon a helyi strand mentén. Ebben a faluban minden üzlet megtalálható, amire hirtelen szükségünk lehet (gyógyszertár, gyógynövényüzlet, vas és műszaki üzlet, kulcsmásoló, butikok vagy éppen posta), de az apartmanhoz legközelebb itt találunk rendőrséget, orvosi rendelőt, kikötőt vagy épp kosárlabdapályát.

Las Galletasban minden hónapban fiesta-t tartanak, méltóképpen feldíszítve az utcákat. A turistáknak többet nyújt egy hagyományos magyar falusi bucsúnál - ha kedveli a latnin zenét és az utcabálokat.

Néhány étterem, ahol biztosan jót ehet, és kiváló kiszolgálásban részesülhet:

Westhaven Bay (Costa del Silencio, szerda esténként barbecue party élőzenével)
Atlandida (Las Galletas)
Venezuela (Las Galletas - finom helyi reggelit kínálnak)

Los gigantes

Los gigantes

Los Gigantes egy csodaszép kis üdülőváros, mely a Teide lábainál fekszik Tenerife nyugati partján.

A neve magyarra fordítva: hatalmasok. Az óceánból kimagasló 600-800 méter magas, az óceánnal derékszöget bezáró, gigantikus sziklafalak páratlan élményt, egyedülálló látványt nyújtanak az ide látogató turistáknák.

A hatalmas sziklafalak lábánál fekszik a Playa de los Gulos homokos strand, mely a mellette fekvő, teljesen zárt kikötő miatt védve van az óceán nagy hullámaitól.

Szeretne közelről delfineket látni? Érdemes innen hajótúrákra menni, vagy próbálja ki a búvárkodást.

Honlap: www.losgigantes.com

Teide

Teide

Tenerife időjárását és élővilágát teljes mértékben meghatározza a sziget közepén emelkedő hegyvonulat, beleértve Spanyolország legmagasabb hegycsúcsát is (Pico de Teide, 3718 m).

A Teide varázslatos fenyőerdejei, és holdbéli kősivatagjai életreszóló emléket jelentenek, s az sem ritka, hogy akár a legmelegebb nyári napon is találunk itt havat - hihetetelen látvány a fekete, forró homokból csodálni a hófedte csúcsot..

A vulkán - egyedülálló látványával - már több híres filmhez szolgált díszletként (pl.: Majmok bolygója, Csillagok háborúja).

playa de las americas

Playa de las Americas

Playa de las Americas a sziget egyik legfelkapottabb helye, ebből adódóan itt több az ember, nagyobb a nyüzsgés és egyben kicsit drágább is, mint a sziget többi városa.

Ha éjszakai életet szeretne itt megtalálja számítását. Rengeteg bár, szórakozóhely, disco biztosítja a túristák jókedvét a hét minden napján.

Több strand található ebben a városban, melyekre Afrikából szállították ide a homokot, mivel eredetileg vulkánikus eredetű fekete homok volt itt korábban. A jól felszerelt, vizimentőkkel védett strandokon mindenféle vizisport kipróbálható.

Esti séták során számos gyönyörű, exluzív üzlet kínálja csábító portékáját számunkra. A legnagyobb világmárkák puccos boltjai mellett találhatunk itt megfizethető ajándékokat árusító helyeket is. Megcsodálhatják a helyi színházat, vagy az esténként fényjátékban úszó zenélő szökőkutat is, mely szintén egyedülálló látvánnyal bír.

Néhány ajánlat az éjszakai klubbokról:

El Faro http://www.faro.chillart.org/

Tibu http://www.tibutenerife.com/

los cristianos

Los Cristianos

Los Cristianos városa egybeépült Playa de las Americassal.

Kettőjük között talán annyi a különbség, hogy míg Americast nagyrészt turisták lakják, Cristianosban helyi lakosok is élnek, mely abból adódhat, hogy régen Los Cristianos egy kis halászfalu volt.

A város közepén egy hatalmas sétáló utca ezernyi üzlete kínálja számunkra portékáit. Az utca vége az egész sziget déli vidékének legnagyobb és legforgalmasabb kikötőjébe torkollik, amely a sziget második legnagyobb kikötője is egyben. Innen akár eljuthat komppal La Gomera, vagy akár Gran Canariara szigetére is.

Los Cristianosban található a sziget egyik legszebb, sárga homokos strandja a Playa de las Vistas (Kilátások strandja).

Santa cruz de tenerifeTroya

Santa Cruz de Tenerife

Az északi részen fekvő hatalmas város a sziget fővárosa.

Itt található a legnagyobb kikötő, ahol többnyire lehorgonyoznak a világ különböző tájairól érkező luxus hajók. Ide érkezik a szigeten élő emberek számára szükséges élelem, üzemanyag és minden egyéb olyan dolog, ami helyben nem található meg.

A város látnivalói:

Auditorio - operaház, előadóterem (nagy a hasonlóság a Sydneyben található operaházzal)

A város temploma

Sétálóutca (a kikötőtől indul felfelé, minimum 1 km hosszú és rengetek üzlet található itt)

Megjegyzés: Az utca elején található 4 emeletes Zara üzletház rendkívűl kedvező áron kínája termékeit.

A sétálóutca elején található torony, valamint kagyló alakú emlékművek is páratlan látványt biztosítanak.

Minden év februárjában megrendezik itt, a - Rioi karneválhoz hasonló - farsangi karnevált, amely emberek millióit vonzza a szigetre.

Honlap: www.tenerife-santacruz.com

puerto de la cruz

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz egy nem mindennapi, nyüzsgő nagyváros, ahol két - európai mércével mérve is - kimagasó színvonalú program várja a turistákat. Az egyik a Loro Park - Európa legnagyobb állatkertje, a másik pedig a Logo Martianez strand (hatalmas, sós vízű medencék az óceánparton), amelyeket méretükből adódóan még az űrfelvételeken is tisztán lehet látni. Legnagyobb medencéjébe közel 27.000 m3 víz tölthető. A teljesen felszerelt strand egész napos elfoglaltságot ígér, valamint páratlan kilátást nyújt az Atlanti óceánra.

Honlap: www.puertodelacruz.es

el medano

El Medano

Egy kis helyi falu a déli repülőtér közelében, melynek széles, homokos strandja minden évben helyet ad a szörfösők világbajnokságának.

Ezt a strandot fürdésre kizárólag azoknak ajánljuk, akik bírják az extrém erősségű szelet. Élménynek egyedülálló, de egész napos strandolásra véleményünk szerint nem alkalmas.

icod de los vinos

Icod de los Vinos

Itt található az "1000 éves sárkányfa", melyben a legendák szerint "gyógyító hatású vér" folyik.

Honlap: www.icoddelosvinos.es

candelaria

Candelaria

Candelaria egy a sziget keleti oldalán fekvő kis falu, ahol a sziget őrzőinek emlékművei sorakoznak a fekete homokos tengerparti sétány mellett.

A falu fontos vallási központ, a templomban látható Virgen de Candelaria szobra, melyhez gyakran zarándokolnak el a helyiek, hogy imádkozhassanak a fekete (néger) szűzanyához.

Tenerife, Kanári szigetek nyaralás, utazás
Tel: +36 30 268-2567
Kanári szigetek, Tenerife apartman , szállás